Onödig bränslepump.

Tips för ombyggnad och förbättringar, lämna ditt bidrag här!
Inga frågor i detta forum, de ställer du i frågeforumet.

Onödig bränslepump.

Inläggav Anders Lamrén » lör aug 29, 2009 22:47

Om man som vi har bränsletanken under motorn (volym ca 130l och ytbelagd på insidan med specialpolyester som är gjord för diesel/oljetankar) så måste man ha en speciell bränslepump som suger/trycker upp bränslet till motorn. Den bästa på marknaden är nog Facet Blue Top från Misab. Har man denna typ av pump kan man koppla förbi den lilla och ofta läckande bränslepumpen som sitter på motorn. Detta gör även luftning till en barnlek eftersom bränslet snällt trycks upp till luftskruven på filtret.
Hälsningar,
Anders Lamrén A33
Anders Lamrén
 

Re: Onödig bränslepump.

Inläggav Anders Lamrén » lör nov 23, 2013 15:06

Hej,
Ett litet tillägg. 2011 pajade vår Facet pump på ett mycket lömskt sätt. Ersatte den med samma pump som vi haft till vår Refleksvärmare oändligt länge. Den är av märket Huco (Nr. 133010) och används i Yanmardieslar. Den suger en bränslepelare på 2m. Säljs av Sjöbergs Marin i Skogås. Denna pump jobbar bara när den behöver det för tryckets skull, inte som Facet hela tiden.
Bilden: Den högra av de två Hucopumparna går först till ett Racorfilter (500FG) sedan direkt till motorns finfilter. Den vänstra går via ett filter (Numera även det ett Racorfilter) till Refleksen.
Hälsningar,
Anders Lamrén
Bilagor
65anx.jpg
65anx.jpg (232.26 KiB) Visad 6243 gånger
Anders Lamrén
 


Återgå till Tips (Klicka här för att se alla inlägg)

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 0 gäster

cron