Allegronytt 2-2018

finns det nya numret av Allegronytt upplagt på medlemssidorna och förhoppningsvis även i tryckt form i medlemmarnas brevlådor.
Min förhoppning är att det nya numret av Allegronytt ska vara läsvärt och intressant för våra medlemmar.
Förutsättningarna inför produktionen av numret var:
Begränsat med tid och inga artiklar att använda i tidningen.
Samt att jag anser, milt uttryckt, att Allegroklubbens hantering av Lars-Olof Norlins eftermäle har varit svagt.
Dessa två faktorer blev incitament till att skapa ett temanummer till minne av Lars-Olof Norlin, där hans person och konstruktioner får den uppskattning som de förtjänar.
Ett stort tack till Hasse Almqvist, som med kort varsel ställde upp och fixade till en välskriven artikel om starten av långfärden med sin K45a.

Normalt bifogas matrikeln med nr 2 av tidningen, så ej denna gång.
Att även nu bifoga matrikeln hade inneburit dubblering av portokostnaden, då portogränsen 100g passeras.
Vi hade då tre val:
1. Acceptera en dubblering av portokostnaden.
2. Skicka med matrikeln men minska tidningen fyra sidor i omfång.
3. Skicka matrikeln med nr 3 av tidningen.
Valet blev att matrikeln får stå över till nr 3 av Allegronytt.

Nästa nummer av tidningen har manusstopp 16 september och jag hoppas på hjälp av er Allegroägare att fylla det numret, så passa på att skriva och fotografera i sommar och det viktigaste, skicka in era bidrag till red@allegroklubben.se.

Önskar alla en skön sommar