Allegronytt 2019-4

Årets sista nummer av Allegronytt är nu utskickat till medlemmarna.
Numret har temat ”Kollisionskurs” och tar upp ämnet ur flera olika perspektiv. Extremen är kollisionen mellan tankern ”Sola TS” och den Norska fregatten ”Helge Ingstad” där den senare slutligen sjönk, Henrik, vår kassör, har fördjupat sig i händelseförloppet. En mer vardaglig aspekt, åtminstone för de som seglar i Stockholms skärgård, är relationen med fartygen i färjetrafiken till Finland. Denna relation sett ur fartygets perspektiv beskrivs av Teddi, styrman på en av färjorna.
Fritz seglar över Nordsjön och råkar i dimma segla mellan benen på en oljeplattform.
Detta är ett litet urval ur tidningens innehåll, finns flera godbitar.
Slutligen, Tipsboken börjar äntligen närma sig färdigställande, min ambition är att den bifogas med nästa nummer av Allegronytt till alla medlemmar, som har betalat medlemsavgiften.
Tipsboken blir den första och största satsningen under Jubileumsåret 2020 då Allegroklubben fyller 50 år.
En ny enkät ”Ankare” är upplagd här intill.

God Jul & Gott Nytt År