Allegronytt 2019-4

december 5th, 2019 by Göran F

Årets sista nummer av Allegronytt är nu utskickat till medlemmarna.
Numret har temat ”Kollisionskurs” och tar upp ämnet ur flera olika perspektiv. Extremen är kollisionen mellan tankern ”Sola TS” och den Norska fregatten ”Helge Ingstad” där den senare slutligen sjönk, Henrik, vår kassör, har fördjupat sig i händelseförloppet. En mer vardaglig aspekt, åtminstone för de som seglar i Stockholms skärgård, är relationen med fartygen i färjetrafiken till Finland. Denna relation sett ur fartygets perspektiv beskrivs av Teddi, styrman på en av färjorna.
Fritz seglar över Nordsjön och råkar i dimma segla mellan benen på en oljeplattform.
Detta är ett litet urval ur tidningens innehåll, finns flera godbitar.
Slutligen, Tipsboken börjar äntligen närma sig färdigställande, min ambition är att den bifogas med nästa nummer av Allegronytt till alla medlemmar, som har betalat medlemsavgiften.
Tipsboken blir den första och största satsningen under Jubileumsåret 2020 då Allegroklubben fyller 50 år.
En ny enkät ”Ankare” är upplagd här intill.

God Jul & Gott Nytt År

Rösta på decemberbilden

november 27th, 2019 by admin

Nu kan du rösta på vinjettbilden för december på klubbens facebooksida. Är du inte medlem där, bli det och delta i diskussionen och ladda upp din egna bilder. Välkommen!

Årsmöte & Föredrag

oktober 27th, 2019 by admin

Söndag 10:e November kl.15.00 kallar Allegroklubben till årsmöte i Östertälje BK:s klubblokal. Adressen är Dan Bergmans väg 7 i Södertälje. Efter mötet berättar Jonas Simonsson om och visar bilder från sin jorden runtsegling med en Allegro 27.

”Med Alma jorden runt.
Strax efter 06.00 den 26 juni 2015 påbörjas ett fantastiskt äventyr
som skall pågå i drygt 37 månader. Jag heter Jonas Simonsson och har
ensamseglat min Allegro 27:a Alma jorden runt. ”Dags att ge sig av”
/Jonas ”

Allegronytt 2019-3

september 27th, 2019 by Göran F

Allegronytt 2019-3 är utskickad till medlemmarna. Numret har ett varierat innehåll.
Jag vill ”pusha” lite extra för Hans-Rolands artikel där han ger minnesblickar från när Allegro 30 skapades och tyvärr inte kom att leva upp till förväntningarna på en förstorad och förbättrad efterföljare till Allegro 27. Jag vet ingen annan med så stor insikt i Allegrobåtarna som Hans-Roland så här är många intressanta synpunkter.

Lasse Ekholm skriver om sin helrenovering av Allegro 27 S125 Kuling ett stort och mycket imponerande arbete, som visar vad som går att åstadkomma från en nergången båt.

Har lagt upp en ny enkät kring båtkök, svara gärna och uppge vad du själv har i din Allegro.

Sommarträff 2019

maj 22nd, 2019 by admin

Helgen 26 – 28 juli önskar vi er välkomna till en informell sommarträff på ön Lacka ca 5 Nm norr om Nynäshamn. Ön är Nynäshamns SS klubbholme. Träffen blir en övning i improvisation och om utfallet blir positivt kanske vi upprepar detta första försök redan nästa år. NSS tar ut en hamnavgift om 50:-/båt och dygn.

Historiskt har klubbens sommarträffar varit populära men tyvärr minskat i intresse och till sist avsomnat. Klubben vill med detta initiativ återuppta dessa träffar och har även bjudit in övriga ”kosterbåtsklubbar” att delta. Vi hälsar också vår ”systerklubb” Fortissimoklubben välkommen. Ambitionen är att hitta gemensamma nämnare och naturligtvis en trevlig helg. Förhoppning är att kunna knyta kontakter för fortsatt samarbete i syfte att öka intresset och skapa uppmärksamhet kring kosterbåten som klassisk båttyp.

Eventuell ny info kommer publiceras här på klubbens hemsida och vår facebooksida. Välkomna!

Allegronytt till Frukost

april 28th, 2019 by Göran F

Fick ovanstående bild och recept från en vänlig läsare.
Ingen dålig start på dagen 🙂
Väl värt att prova!

Allegronytt 2019-2

april 25th, 2019 by Göran F

Allegronytt 2019-2 är nu utskickad till klubbens medlemmar.
Detta nummer är med sina 28 sidor den tjockaste och innehållsrikaste Allegronytt som någonsin utgivits.
Detta tack vare alla de medlemmar som ställt upp och bidragit med texter och bilder.
Totalt är det tretton personer. Ett stort tack till dessa Adagio- och Allegroentusiaster!
Lars-Olof Norlin har alltid haft en central roll i Allegroklubben.
För att hedra årsdagen av Lasses bortgång publiceras minnes­artiklar i detta nummer av tidningen.
Allegronytt 2019-2 har som tema ”Adagio”, den populära motor­seglar­varianten av Allegron.
 27 sidor redaktionell text i en båttidning är mycket.
Jag har roat mig med att jämföra med PåKryss 2019-2, SXKs klubb­tidning. Denna är totalt 60 sidor med 30 sidor redaktionell text och resten reklam.
Detta nummer av Allegronytt är alltså i stort sett likvärdigt med PåKryss avseende innehåll.
Inte så illa tycker redaktören.
Med förhoppning om intressant läsning och en god seglingssommar.

Vandringspris

april 16th, 2019 by admin

I Allegroklubbens ”samlingar” bestående av några kaffetermosar, engångsmuggar och div papper fanns även denna glasvas. ”Eva Norlins Vandringspris”.

Den har i något sammanhang fungerat som vandringspris och utdelats varje år mellan åren 1970 – 1994. Någon därute som kan berätta om detta?

Det finns plats för fler graverade namn men vad ska vi använda den till? Kom gärna med förslag!