Allegronytt 2-2018

maj 29th, 2018 by admin

finns det nya numret av Allegronytt upplagt på medlemssidorna och förhoppningsvis även i tryckt form i medlemmarnas brevlådor.
Min förhoppning är att det nya numret av Allegronytt ska vara läsvärt och intressant för våra medlemmar.
Förutsättningarna inför produktionen av numret var:
Begränsat med tid och inga artiklar att använda i tidningen.
Samt att jag anser, milt uttryckt, att Allegroklubbens hantering av Lars-Olof Norlins eftermäle har varit svagt.
Dessa två faktorer blev incitament till att skapa ett temanummer till minne av Lars-Olof Norlin, där hans person och konstruktioner får den uppskattning som de förtjänar.
Ett stort tack till Hasse Almqvist, som med kort varsel ställde upp och fixade till en välskriven artikel om starten av långfärden med sin K45a.

Normalt bifogas matrikeln med nr 2 av tidningen, så ej denna gång.
Att även nu bifoga matrikeln hade inneburit dubblering av portokostnaden, då portogränsen 100g passeras.
Vi hade då tre val:
1. Acceptera en dubblering av portokostnaden.
2. Skicka med matrikeln men minska tidningen fyra sidor i omfång.
3. Skicka matrikeln med nr 3 av tidningen.
Valet blev att matrikeln får stå över till nr 3 av Allegronytt.

Nästa nummer av tidningen har manusstopp 16 september och jag hoppas på hjälp av er Allegroägare att fylla det numret, så passa på att skriva och fotografera i sommar och det viktigaste, skicka in era bidrag till red@allegroklubben.se.

Önskar alla en skön sommar

Hjälp!! Redaktören

april 7th, 2018 by admin

Jag sitter med ett antal tomma sidor till kommande nummer av Allegronytt.
Tar med stor tacksamhet emot text och bilder att fylla dessa med.
Allt som berör Allegrobåtar och segling välkomnas.
Alla nivåer på material behövs.

Gärna fullständiga artiklar med bilder om seglatser och hantering av båten.
Även mindre omfattande bidrag med ett fåtal rader och någon enstaka bild behövs till tidningen.
Så skriv efter vad din tid och ambition tillåter, men skriv snälla 🙂

Långfärder
Semesterseglingen
Weekendseglingen
Tankar (filosofiska, ej vatten bränsle) ombord
Trimning av båt och segel
Förbättringar och ombyggnationer av båten
Val av utrustning till båten
Allt ovanstående uttryckt i ord och bild behövs till Allegronytt.

Dessutom behövs det bilder på Allegrobåtar.
Har du bilder på Allegron och särskilt seglande båtar skicka in dem och dela med dig.
Bilder på seglande båtar är bristvara!

red@allegroklubben.se

Årsmötet 2018

april 7th, 2018 by admin

Årsmötet har genomförts och styrelse med flera nya ledamöter har valts.
Rapport från årsmötet kommer i nästa nummer av Allegronytt i slutet av maj månad.

Årsmöte 2018

februari 24th, 2018 by admin

Årsmötet äger rum söndagen 2018-03-25 kl 1500 i Östertälje båtklubbs lokaler. Vi hälsar både gamla och nya medlemmar välkomna!

Vi återkommer med uppdatering om föredrag.

Tekniskt problem med forumet

januari 28th, 2018 by admin

UPPDATERING: Forumproblemen verkar nu vara lösta. Upplever ni fortfarande problem, hör av er till webmaster@allegroklubben.se

Vi upplever just nu tekniska problem med forumet. Problemet är felanmält till webhotellet, vi hoppas på en snabb lösning.

God Jul och Gott Nytt år

december 18th, 2017 by admin

godjul_allegroklubben

Sommarbilder

augusti 23rd, 2017 by admin

Här kommer ett bidrag från våra medlemmar.

Först ut en hälsning från Wern och Inger: ”Här seglar vi från Stora Våmba ut mot Brunskären, Solglitter och trevlig sydvind.”
K25 S73 Olga

Sen kommer en härlig bild från Martin Magnuson på en seglande Allegro. Bilden är vid utanför Fyrudden i St. Annas skärgård från en tur till Öland och Blekinge i sommar.
unnamed

Tusen tack för era fina bilder! Vi blir jätteglada om fler vill skicka in bilder till hemsidan, skicka ett mail till webmaster@allegroklubben.se

Seglingssommar

augusti 3rd, 2017 by admin