Efterlysning! Kan du streama bild och ljud?

januari 8th, 2019 by Göran F

Styrelsen arbetar målmedvetet på att förbättra klubbens erbjudande för
medlemmarna.
Vi har lyft Allegronytt ett antal nivåer, vi har skapat en
Facebookgrupp och vill fortsätta den positiva trenden.
Styrelsen har fått förslag om att sända årsmötet på webben.
Vi söker därför någon kunnig person som är villig att hantera ett
sådant koncept.
Alltså organisera teknik och infrastruktur för att sända årsmötet live
på webben.
Detta får ses som ett testprojekt för att öka tillgängligheten kring årsmötet.
Den som vill ge sig på detta projekt bestämmer själv nivån på
engagemang och teknik.
Vill du göra en insats för klubben och har de tekniska kunskaperna hör
av dig till oss i styrelsen.

Rösta på din favoritbild

januari 3rd, 2019 by Steve Franzén

Då är det dags att rösta fram kommande månads inledningsbild på allegroklubbens facebooksida. Det har inte publicerats så många under december fram till nu varför jag valt att ta med några av dem som deltog i föregående omröstning.  Jag har dessutom letat lite i mitt eget arkiv och hittat några som kanske kan platsa överst på sidan? Röstningen pågår t o m söndag den 7 januari och det går bra att rösta på flera alternativ.

Motioner till Årsmötet

december 15th, 2018 by Steve Franzén
Enligt stadgarna ska ev motioner till Årsmötet vara styrelsen tillhanda senast 31 december. Kallelsen till mötet kan dock ”postas” senast två veckor före mötet. Lite motsägelsefullt så jag tror vi försöker ändra på den ordningen. Men, för tillfället gäller alltså årets sista dag för den som har något förslag till Årsmötet!
Önskar Allegroklubbens medlemmar och alla andra Göd Jul & Gott Nytt År!
Mvh Steve, Ordf

Julfirande ombord på May Be II

december 13th, 2018 by Göran F

Julpynta sin Allegro och fira julafton ombord är förmodligen inget som ingår i de normala rutinerna för merparten av Allegroägarna.
Vi har haft förmånen att pröva på ett sådant julfirande, vilket begav sig i Sitges Spanien och har gett många minnesvärda ögonblick, som denna bild.

(Den minnesgode tycker nog att bilden känns bekant, vilket är riktigt, då jag publicerade en likartad bild för ett antal år sedan till en annan jul)

God Jul och Gott Nytt År

Nytt nygammalt nummer av Allegronytt

december 7th, 2018 by Göran F

År 2000 medverkade Allegroklubben på Båtmässan i Älvsjö.
I samband med detta trycktes det ett extranummer av Allegronytt med benämningen mässnummer 1-2000.
Detta nummer av Allegronytt har aldrig skickats ut till medlemmarna utan delades enbart ut till besökare på mässan.
Tidningen fanns inte heller med bland de tidningar som samlats här på hemsidan under medlemsarean.
Jag hittade detta nummer av en slump och nu finns det upplagt på medlemsarean.
Utöver att Allegronytt 2018-4 precis har kommit ut finns alltså ytterligare ett för de flesta oläst nummer av Allegronytt tillgängligt.

Lite Julbonus 🙂

Allegronytt 4-2018

december 7th, 2018 by Göran F

Allegronytt 2018-4 är nu utskickad till medlemmarna.

Detta är den tjockaste och mest innehållsrika tidning, som utgivits under Allegroklubbens snart 50-åriga historia.
Numret har temat ”Segel & Rigg” med hela tolv sidor kring dessa centrala ämnen.
Två artiklar från våra långfärdsseglare Hasse och Leif.
Fritz  sammanfattar essensen i Allegroseglande med slutorden ”Det viktigaste är ju dock att man kan ta sig till Amerika utan be­kymmer”.
Dessutom kommenterar Anna Axelsson, Lars-Olof Norlins yngsta dotter, Allegrons styregenskaper.
Så det finns mycket att läsa 🙂

Är du Allegroseglare och ännu inte medlem i Allegroklubben, är det nu ett lysande tillfälle att bli medlem och kunna ta del av all denna information.

I samband med förra numret av tidningen provade jag att lägga upp några enkäter med anknytning till tidningen på forumet.
Svarsvilligheten från er medlemmar har inte varit särskilt hög.
I detta nummer gör vi ett nytt försök, denna gång läggs enkäterna direkt på hemsidan, i höger kant under Facebookloggan.
Ingen inloggning krävs det är bara att klicka på önskat svar avsluta med ”vote” och sedan kan ni se hur svaren fördelat sig.

Den första frågan är en utvärdering av den tidning som Du just har fått i brevlådan.
Detta nummer har rekordmånga sidor, 24 st och mycket omfattande innehåll.
Portokostnaden är den begränsande faktorn för hur tjock tidningen som kan produceras.
24 sidor kräver ett tunnare papper än i tidigare tidningar.
Bästa kvalitet på papper och tryck ger maximalt 16 sidor.
Detta nummer har alltså 50% mer innehåll till ”priset” av ett tunnare papper och något sämre tryck (märks på vissa bilder) och en högre tryckkostnad.
I enkäten kan du välja mellan dessa två alternativ.
Jämför gärna med det digitala ”originalet” som finns på medlemsarean.
Ditt svar är värdefullt som underlag för utformning av kommande tidningar.

Nästa enkät anknyter till tidningens artikel ”Underhåll av Allegroriggen”, där du kan svara på om du har bytt stående rigg eller tänker göra så.

Allegroklubbens enkäter

november 23rd, 2018 by Göran F

Jag har i samband med utskicket av Allegronytt 3-2018 lagt upp tre enkäter på Forumet.
Tråkigt nog har svarsfrekvensen varit väldigt låg.
Jag ser primärt två tänkbara orsaker till detta:
Allegroägarna är inte intresserade av frågor kring sin båt, alternativt att kravet på registrering på forumet är orsak.
Då jag inte riktigt tror på det förstnämnda och hoppas på det sistnämnda har Anna-Carin nu lagt ut enkäterna direkt på hemsidan.
Det krävs ingen inloggning för att rösta, det är bara att markera sitt val och trycka på ”vote”.
Enkäterna finns i höger kolumn under Facebookloggan.

Höstmötet inställt

november 14th, 2018 by Steve Franzén

Tyvärr lyckades inte försöket att hitta lämplig föredragshållare för ett höstmöte. Vi jobbar vidare och hoppas istället kunna annonsera ett intressant innehåll till årsmötet i mars 2019. Håll utkik här och på klubbens Facebooksida.