Inställd Sommarträff

juni 16th, 2020 by admin

Den planerade sommarträffen V30/24 – 26 juli är tyvärr inställd. Styrelsen har med tanke på omständigheterna beslutat att ej stå som värd för en organiserad träff på NSS klubbholme Lacka. Det hindrar dock ej spontana möten seglare emellan under förutsättning aktuella regler och rekommendationer följs. Allegroklubben önskar alla en skön sommar!

Spinnaker till Allegro 27

juni 7th, 2020 by admin

Funderar du på att köpa en spinnaker, Leif Lundberg har en, visserligen av äldre årgång, triradial med prasslet kvar. Prisidé 3000:-/eller bud. Hör av dig till sy.malinda@gmail.com

AllegroNytt 2-2020

april 27th, 2020 by Göran F

AllegroNytt 2-2020 är slutredigerad och klar för distribution.
Med anledning av pågående panepidemi blir det ingen tryckt papperstidning utan en digital tidning i PDF-format.
Av samma orsak är tidningen fri för nerladdning av alla.
AN 2-2020.

Allegroklubben på båtmässan i Älvsjö

mars 2nd, 2020 by admin

Nu på lördag 7 mars öppnar båtmässan ”Allt För Sjön” i Älvsjö för allmänheten. Allegroklubben finns på plats i avdelningen ”Classic Boat Show” med monternummer C08:40. Där kan du som ännu inte är medlem köpa vårt ”Jubileumspaket” till mycket förmånligt pris där bl a medlemskap 2020 ingår. Vi visar även upp vår nya T-shirt som kan beställas redan nu.. Hör av dig till ordf@allegroklubben.se för mer info.

AllegroNytt 1-2020 Jubileumsnummer

februari 10th, 2020 by Göran F

Det är 50 år sedan Allegroklubben bildades, 1970.
Till minne av detta har jag gjort ett Jubileumsnummer på 48-sidor. Det är mer redaktionellt material än vad som finns i en ”vanlig” båttidning.
Numrets tema är ”Förbättra din Allegro”.

Dessutom är Tipsboken 2020 klar och levererad från tryckeriet i Lettland.  Jubileumspaketet, Tipsboken 2020 och tidning, är nu utskickat till klubbens medlemmar.
Tipsboken är enbart utskickad till BETALANDE medlemmar, har du bara fått en tidning och ingen Tipsbok är din medlemsavgift för 2020 ej betald.
Gör då detta snarast så kommer du få Tipsboken tillsammans med nästa nummer av tidningen.
Tipsboken 2020 är en inbunden bok på 450 svart/vita sidor, tryckt i hög kvalitet på bra papper. Här finns tips och råd samlat från nästan 50 årgångar av AllegroNytt, missa inte denna för en Allegroägare oumbärliga och unika kunskapsbank.
Den Allegroägare, som mot förmodan ej är medlem i klubben ges också möjlighet att köpa Tipsboken 2020, se under ”Beställ”.
I Jubileumsnumret av AllegroNytt finns självklart massor Allegrorelaterat att läsa, exempelvis:
Montera ankarspel, lackera om friborden, byta motor och mycket mera.

Allegronytt 2019-4

december 5th, 2019 by Göran F

Årets sista nummer av Allegronytt är nu utskickat till medlemmarna.
Numret har temat ”Kollisionskurs” och tar upp ämnet ur flera olika perspektiv. Extremen är kollisionen mellan tankern ”Sola TS” och den Norska fregatten ”Helge Ingstad” där den senare slutligen sjönk, Henrik, vår kassör, har fördjupat sig i händelseförloppet. En mer vardaglig aspekt, åtminstone för de som seglar i Stockholms skärgård, är relationen med fartygen i färjetrafiken till Finland. Denna relation sett ur fartygets perspektiv beskrivs av Teddi, styrman på en av färjorna.
Fritz seglar över Nordsjön och råkar i dimma segla mellan benen på en oljeplattform.
Detta är ett litet urval ur tidningens innehåll, finns flera godbitar.
Slutligen, Tipsboken börjar äntligen närma sig färdigställande, min ambition är att den bifogas med nästa nummer av Allegronytt till alla medlemmar, som har betalat medlemsavgiften.
Tipsboken blir den första och största satsningen under Jubileumsåret 2020 då Allegroklubben fyller 50 år.
En ny enkät ”Ankare” är upplagd här intill.

God Jul & Gott Nytt År

Rösta på decemberbilden

november 27th, 2019 by admin

Nu kan du rösta på vinjettbilden för december på klubbens facebooksida. Är du inte medlem där, bli det och delta i diskussionen och ladda upp din egna bilder. Välkommen!

Årsmöte & Föredrag

oktober 27th, 2019 by admin

Söndag 10:e November kl.15.00 kallar Allegroklubben till årsmöte i Östertälje BK:s klubblokal. Adressen är Dan Bergmans väg 7 i Södertälje. Efter mötet berättar Jonas Simonsson om och visar bilder från sin jorden runtsegling med en Allegro 27.

”Med Alma jorden runt.
Strax efter 06.00 den 26 juni 2015 påbörjas ett fantastiskt äventyr
som skall pågå i drygt 37 månader. Jag heter Jonas Simonsson och har
ensamseglat min Allegro 27:a Alma jorden runt. ”Dags att ge sig av”