AllegroNytt 2-2020

april 27th, 2020 by Göran F

AllegroNytt 2-2020 är slutredigerad och klar för distribution.
Med anledning av pågående panepidemi blir det ingen tryckt papperstidning utan en digital tidning i PDF-format.
Av samma orsak är tidningen fri för nerladdning av alla.
AN 2-2020.

Allegroklubben på båtmässan i Älvsjö

mars 2nd, 2020 by admin

Nu på lördag 7 mars öppnar båtmässan ”Allt För Sjön” i Älvsjö för allmänheten. Allegroklubben finns på plats i avdelningen ”Classic Boat Show” med monternummer C08:40. Där kan du som ännu inte är medlem köpa vårt ”Jubileumspaket” till mycket förmånligt pris där bl a medlemskap 2020 ingår. Vi visar även upp vår nya T-shirt som kan beställas redan nu.. Hör av dig till ordf@allegroklubben.se för mer info.

AllegroNytt 1-2020 Jubileumsnummer

februari 10th, 2020 by Göran F

Det är 50 år sedan Allegroklubben bildades, 1970.
Till minne av detta har jag gjort ett Jubileumsnummer på 48-sidor. Det är mer redaktionellt material än vad som finns i en ”vanlig” båttidning.
Numrets tema är ”Förbättra din Allegro”.

Dessutom är Tipsboken 2020 klar och levererad från tryckeriet i Lettland.  Jubileumspaketet, Tipsboken 2020 och tidning, är nu utskickat till klubbens medlemmar.
Tipsboken är enbart utskickad till BETALANDE medlemmar, har du bara fått en tidning och ingen Tipsbok är din medlemsavgift för 2020 ej betald.
Gör då detta snarast så kommer du få Tipsboken tillsammans med nästa nummer av tidningen.
Tipsboken 2020 är en inbunden bok på 450 svart/vita sidor, tryckt i hög kvalitet på bra papper. Här finns tips och råd samlat från nästan 50 årgångar av AllegroNytt, missa inte denna för en Allegroägare oumbärliga och unika kunskapsbank.
Den Allegroägare, som mot förmodan ej är medlem i klubben ges också möjlighet att köpa Tipsboken 2020, se under ”Beställ”.
I Jubileumsnumret av AllegroNytt finns självklart massor Allegrorelaterat att läsa, exempelvis:
Montera ankarspel, lackera om friborden, byta motor och mycket mera.

Allegronytt 2019-4

december 5th, 2019 by Göran F

Årets sista nummer av Allegronytt är nu utskickat till medlemmarna.
Numret har temat ”Kollisionskurs” och tar upp ämnet ur flera olika perspektiv. Extremen är kollisionen mellan tankern ”Sola TS” och den Norska fregatten ”Helge Ingstad” där den senare slutligen sjönk, Henrik, vår kassör, har fördjupat sig i händelseförloppet. En mer vardaglig aspekt, åtminstone för de som seglar i Stockholms skärgård, är relationen med fartygen i färjetrafiken till Finland. Denna relation sett ur fartygets perspektiv beskrivs av Teddi, styrman på en av färjorna.
Fritz seglar över Nordsjön och råkar i dimma segla mellan benen på en oljeplattform.
Detta är ett litet urval ur tidningens innehåll, finns flera godbitar.
Slutligen, Tipsboken börjar äntligen närma sig färdigställande, min ambition är att den bifogas med nästa nummer av Allegronytt till alla medlemmar, som har betalat medlemsavgiften.
Tipsboken blir den första och största satsningen under Jubileumsåret 2020 då Allegroklubben fyller 50 år.
En ny enkät ”Ankare” är upplagd här intill.

God Jul & Gott Nytt År

Rösta på decemberbilden

november 27th, 2019 by admin

Nu kan du rösta på vinjettbilden för december på klubbens facebooksida. Är du inte medlem där, bli det och delta i diskussionen och ladda upp din egna bilder. Välkommen!

Årsmöte & Föredrag

oktober 27th, 2019 by admin

Söndag 10:e November kl.15.00 kallar Allegroklubben till årsmöte i Östertälje BK:s klubblokal. Adressen är Dan Bergmans väg 7 i Södertälje. Efter mötet berättar Jonas Simonsson om och visar bilder från sin jorden runtsegling med en Allegro 27.

”Med Alma jorden runt.
Strax efter 06.00 den 26 juni 2015 påbörjas ett fantastiskt äventyr
som skall pågå i drygt 37 månader. Jag heter Jonas Simonsson och har
ensamseglat min Allegro 27:a Alma jorden runt. ”Dags att ge sig av”
/Jonas ”

Allegronytt 2019-3

september 27th, 2019 by Göran F

Allegronytt 2019-3 är utskickad till medlemmarna. Numret har ett varierat innehåll.
Jag vill ”pusha” lite extra för Hans-Rolands artikel där han ger minnesblickar från när Allegro 30 skapades och tyvärr inte kom att leva upp till förväntningarna på en förstorad och förbättrad efterföljare till Allegro 27. Jag vet ingen annan med så stor insikt i Allegrobåtarna som Hans-Roland så här är många intressanta synpunkter.

Lasse Ekholm skriver om sin helrenovering av Allegro 27 S125 Kuling ett stort och mycket imponerande arbete, som visar vad som går att åstadkomma från en nergången båt.

Har lagt upp en ny enkät kring båtkök, svara gärna och uppge vad du själv har i din Allegro.

Sommarträff 2019

maj 22nd, 2019 by admin

Helgen 26 – 28 juli önskar vi er välkomna till en informell sommarträff på ön Lacka ca 5 Nm norr om Nynäshamn. Ön är Nynäshamns SS klubbholme. Träffen blir en övning i improvisation och om utfallet blir positivt kanske vi upprepar detta första försök redan nästa år. NSS tar ut en hamnavgift om 50:-/båt och dygn.

Historiskt har klubbens sommarträffar varit populära men tyvärr minskat i intresse och till sist avsomnat. Klubben vill med detta initiativ återuppta dessa träffar och har även bjudit in övriga ”kosterbåtsklubbar” att delta. Vi hälsar också vår ”systerklubb” Fortissimoklubben välkommen. Ambitionen är att hitta gemensamma nämnare och naturligtvis en trevlig helg. Förhoppning är att kunna knyta kontakter för fortsatt samarbete i syfte att öka intresset och skapa uppmärksamhet kring kosterbåten som klassisk båttyp.

Eventuell ny info kommer publiceras här på klubbens hemsida och vår facebooksida. Välkomna!