A33'an är en snabb båt.

Är det något du behöver hjälp med eller undrar om Allegro- eller Adagiobåtarna ställ din fråga här!

A33'an är en snabb båt.

Inläggav hasse_A » tis sep 26, 2017 18:02

Vi har alltid tyckt att vår båt gjort bra ifrån sig när vi seglat längre sträckor.
Under senaste flerdygnsseglingen på 260 Nm från Franska Guiana till Guyana i ganska svaga vindar (5-7 m/s) och medvind fick vi detta bekraftat. Vi samseglade med en brittisk aluminiumbåt 13,7 meter lång 4,4 m bred. Hon var alltså nästan 4 meter längre än vår 33'a.
Själva kom vi iväg närmare en timma före våra vänner och hade ett försprång på 4 Nm. Det tog dem en hela dag och halva natten innan dom var jämsides och när vi kom fram på morgonen efter 2 dygn till waypointen vid floden där vi skulle gå in var dom ca 5 Nm före oss. Dom gick alltså 3-4% snabbare.
Under seglingen kommenterade damen ombord vår fina framfart och menade att dom samseglat med båtar i vår storlek och hade då med lätthet swichat ifrån, men inte nu. Skepparen kommenterade det också och menade att att det var först när vinden ökade lite som dom kunde dra ifrån annars segade vi med samma fart.
Vi skall inom kort tillsammans bege oss härifrån upp till Tobago och det verkar bli ganska svaga vindar. Jag menade att vi kanske behövde ett par timmars försprång men skepparen i den andra båten tyckte att det kanske var han som behövde försprånget med tanke på de låga vindhastigheterna som utlovats.
Båda båtarna är långfärdsutrustade och nedlastade därefter men vår båt torde lida mer av detta då den ju är så mycket mindre.
Ni som har en 33'a kan glädjas åt att båten faktiskt är ganska snabb trots allt prat om långkölat och stor våt yta o.s.v.
Användarvisningsbild
hasse_A
 
Inlägg: 68
Blev medlem: tor aug 16, 2007 20:01
Ort: Göteborg

Återgå till Frågor (Klicka här för att se alla inlägg)

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Bing [Bot] och 2 gäster